Refter op de schop

De Refter gaat komende week flink op de schop. Het ruim dertig jaar oude meubilair verdwijnt, het grootste deel is verkocht aan een derde partij. De robuuste tafels en stoelen sieren al sinds de opening van het gebouw de grote eetzaal en ook voor die tijd was het de aankleding van de Mensa. Morgenochtend wordt het universiteitsrestaurant ontruimd. Het restaurant zal wel geopend zijn tijdens de verbouwing, zij het met een aantal aanpassingen zoals picknicktafels en losse stoelen. Ondertussen wordt de Refter voorzien van nieuw meubilair. Morgen wordt vanaf half 8 begonnen met de herinrichting van de Refter. De verbouwing was een van de aanbevelingen die de Universitaire Studentenraad vorig jaar deed.

In de nieuwe Refter komen onder andere loungebanken, barkrukken en hoge tafels. Ook zullen er weer veel eettafels terugkeren en kunnen nog steeds, zoals voor de verbouwing, zo'n 900 gasten van de maaltijden genieten. De Refter zal verder meer kleur krijgen, waarmee het ziekenhuiswit echt verleden tijd is. Een aantal van de oude tafels en stoelen zullen worden verkocht bij de kringloopwinkel van het Facilitair Bedrijf (FB).

De herinrichting van de Refter is niet de enige verandering. De afwaskeuken wordt namelijk ook vernieuwd. De huidige afwaskeuken zit namelijk in de kelder en door onder andere veel storingen aan de afruimband, is besloten voortaan de borden op de begane grond schoon te maken. De oplevering van het nieuwe afruimstation zal vermoedelijk eind november zijn, de werkzaamheden hebben namelijk wat vertraging opgelopen. Op het moment van in gebruik name komen er bij de ingang van het universiteitsrestaurant nog wat aanpassingen. De fotowand wordt afgebroken, op deze plaats zal een meet en greet worden gecreëerd. Ter hoogte van waar nu het kantoor zit wordt een U-vorm geplaatst voor de koffievoorziening.

De komende twee dagen wordt er geklust in de Refter, de bedoeling is dat het woensdag af is, maar het zou kunnen dat het donderdag wordt. Gusta Cirkel Directeur van het Facilitair Bedrijf: 'We hopen natuurlijk dat studenten en medewerkers de “Refter op z’n kop” even voor lief nemen.'

De Refter is al langer bezig met vernieuwing. Zo werden onlangs nieuwe gerechten aan het menu toegevoegd.