AKKUraatd presenteert verkiezingsprogramma

Vandaag komt AKKUraatd met het verkiezingsprogramma voor de studentenraadsverkiezingen later deze maand. De partij zet in op 'kwaliteit' en dat mag blijken uit het korte programma (.pdf) waarin dit woord centraal staat. In tegenstelling tot de twaalf pagina's van vorig jaar (.pdf) telt het document nu vier pagina's en is het aantal punten drastisch verminderd. AKKUraatd wil wel nog steeds 'kwalitatief goede toetsing’ en is daarom tegen het gebruik van meerkeuzevragen uit capaciteitsoverwegingen. 'Wij vinden dat kwaliteit nooit mag lijden onder kwantiteit', aldus lijsttrekker Jordy Davelaar.

Om het verblijf op de campus voor studenten dragelijker te maken zouden er hot water points moeten komen. De partij stelt zich voor dat iedereen een Radboudmok kan kopen en die gedurende het collegejaar onbeperkt mag vullen met heet water. Daarnaast doet AKKUraatd haar duurzaamheidstraditie eer aan in het verkiezingsprogramma. Een van de maatregelen is het ook digitaal aanbieden van cursusmateriaal om papier en geld te besparen.

AKKUraatd constateert in het programma dat de RU-website 'verouderd en niet toegankelijk voor mobiele telefoons is'. Dat klinkt als een open deur, eerder gaf de universiteit namelijk aan dat in september de nieuwe website online komt. 'We willen volgend jaar vooral de vinger aan de pols houden en er voor zorgen dat de voorgenomen verbetering ook daadwerkelijk een verbetering is', laat Davelaar weten in een reactie.

Later deze week zal asap haar partijprogramma presenteren waarna de Nijmeegse student eind mei volledig geïnformeerd een stem kan uitbrengen. De verkiezingen worden gehouden van woensdag 21 mei tot dinsdag 27 mei.