Twintigste etage Erasmusgebouw krijgt facelift

Op de campus wordt niet alleen flink gesloopt en gebouwd de komende jaren, ook bestaande gebouwen krijgen een opknapbeurt. De twintigste verdieping van het Erasmusgebouw wordt volgend collegejaar voorzien van een 'flexibele en open indeling met uitzichtspunt'. Dat meldt het Universitair Vastgoed Bedrijf (UVB).

De Radboud Docenten Academie is de gebruiker van de twintigste etage van het gebouw, die op dit moment voornamelijk bestaat uit donkere en gesloten overlegruimten. Volgens het UVB heeft de academie juist behoefte aan een transparante en open werkomgeving. Zo worden de vaste binnenmuren gesloopt en wordt er een flexibel vergadercentrum gerealiseerd, dat zowel voor vergaderingen als voor onderwijs kan worden gebruikt.

Verder ontstaat er ruimte voor een aantal uitzichtpunten, van waaruit je ongestoord kunt genieten van het uitzicht vanaf het hoogste punt van Nijmegen. Ook voor medewerkers pakt dit goed uit, zij zouden namelijk vaak last hebben van mensen die het panorama over de stad graag wilden aanschouwen.

Naar verwachting is het hele project rond maart 2015 voltooid. Vanaf november tot die tijd zullen colleges in Erasmus regelmatig worden verstoord door de verbouwing.