Sociale Wetenschappen verlaat TvA 2 en 4 al volgend jaar

De grote verhuizing van de faculteiten in de Thomas van Aquinostraat zal komend collegejaar al starten. Eerst zou het verplaatsen van tafels, stoelen en hoogleraren pas beginnen wanneer de eerste Managementwetenschappers het Gymnasion introkken. Nu zullen de sociale-wetenschappers - waaronder de studieverenigingen - in TvA 2 en 4 echter al komend jaar plaats moeten maken. Zij vinden onderdak in TvA 6 en 8, waar ruimte ontstaat door het vertrek van Rechten. Deze faculteit neemt komend collegejaar immers intrek in het nieuwe Grotiusgebouw.

Volg je het nog? Mooi, want er is nog meer. De ruimte die vrijkomt in TvA 2 en 4 zal worden opgevuld met Tandheelkundedocenten en -studenten. De Tandheelkundefaculteit wordt namelijk gerenoveerd, dus worden de tandartsen gedwongen hun eilandje te verlaten voor een aantal jaar.

In 2017 is naar verwachting niet alleen de Tandheelkundefaculteit, maar ook het eerste gedeelte van de Gymnasion-verbouwing gereed. Dan zullen de managementwetenschappers dus deels naar de overkant van de Heyendaalseweg vertrekken en is het tijd voor de sloop van TvA 2, 3, 4 en 5 en de bouw van de nieuwe FSW.

Dit is een grote logistieke onderneming, geeft ook Michel ter Berg van het Universitair Vastgoedbedrijf toe. Volgens hem is dit wel de beste oplossing. 'Zo blijft de hele Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW) bij elkaar in de buurt van het Spinozagebouw en ontstaat er geen ruimtegebrek.'