Share verdwijnt in november

Het duurt nog een paar maanden voordat studenten aan de Radboud Universiteit gebruik gaan maken van een nieuw e-mailprogramma. Het huidige programma Share verdwijnt in november, zo verwacht projectmanager Marien de Clercq. Hiervoor in de plaats komt Microsoft Exchange, dat al door veel RU-medewerkers wordt gebruikt.

De Clercq verwacht niet dat de overgang naar het nieuwe programma problemen oplevert. 'De lay-out gaat wel veranderen. Verder is het enige verschil dat studenten naar mail.ru.nl moeten gaan in plaats van share.ru.nl. De e-mailadressen blijven gewoon hetzelfde. Ook oude e-mails worden automatisch overgezet.'

Volgens de Clercq verandert er weinig aan de functionaliteit. 'De voornaamste reden om over te stappen, is omdat er nu twee omgevingen zijn: Share voor studenten en Microsoft Exchange voor medewerkers. Het kost zo'n 70.000 tot 100.000 euro om Share in de lucht te houden en dat is zonde van het geld. Het College van Bestuur ziet liever één platform.' Het College van Bestuur liet eind 2012 juist weten ontevreden te zijn over Share, omdat het systeem veel technische problemen kent.

In 2012 was besloten dat de studentenmail 'in de cloud' zou gaan. De mail zou worden beheerd door externe diensten als Hotmail en Gmail. Uit privacyoverwegingen werd hier toch vanaf gezien.