Extra werkplekken in TvA

Stukje bij beetje wordt het werkplekkentekort van de RU opgelost. Vandaag werd bekend dat op de eerste verdieping van TvA 2 25 nieuwe projectkamers komen, waar studenten in groepen van twee tot acht personen kunnen studeren.

Door de verbouwingen en verhuizingen van faculteiten zijn een aantal ruimtes op de campus leeg komen te staan. Op aandringen van de Universitaire Studentenraad (USR) worden de ruimtes omgebouwd tot projectkamers, die lijken op de glazen studiehokjes in De Verdieping van de UB. Mark Vlek de Coningh, voorzitter van de USR, is blij met de flexibele opstelling van het Universitair Vastgoed Bedrijf, die de universiteitsgebouwen beheren: 'We denken dat ze met de extra werkplekken beter voorzien in de behoeften van studenten.'

Vanaf 23 maart kunnen studenten gebruik maken van de nieuwe werkplekken, die wel vooraf even moeten worden gereserveerd. Hoelang studenten kunnen profiteren van de projectkamers is nog onbekend. Volgens Vlek de Coningh draait de pilot met de studieruimten tot eind 2015. Daarna zal worden gekeken in hoeverre studenten gebruik maken van de extra optie.