[#RUkiest] asap

Gisteren zijn de universitaire verkiezingen van start gegaan. Tot en met 28 mei kunnen RU-studenten hun stem uitbrengen voor de Opleidingscommissies, Facultaire Studentenraden en de Universitaire Studentenraad (USR). ANS-Online vroeg de twee partijen die strijden om het USR-pluche waarom we nu precies op AKKUraatd of asap moeten stemmen. Lees hier het verhaal van asap-lijsttrekker Esra Hageman.

asap is een frisse en scherpe studentenpartij, waarin heel veel studenten van verschillende opleidingen zich actief inzetten om jouw belangen te behartigen! Hiervoor hebben wij een tienpuntenlijst met tien concrete doelen, waarvoor asap zich komend jaar gaat inzetten.

Betere loopbaanbegeleiding is een belangrijk punt voor asap. Veel studenten hebben het moeilijk om na hun studie een baan te vinden. Het is de verantwoordelijk van de universiteit om studenten goed voor te bereiden op hun carrière. Door meer te communiceren over de bestaande mogelijkheden en studenten op dit vlak meer te ondersteunen en faciliteren, willen we dat zij beter voorbereid afstuderen. asap zet zich daarnaast in voor betere digitale voorzieningen: op veel computers staat nog Windows XP, een sterk verouderd systeem. Ook het draadloos netwerk functioneert nog niet goed genoeg: bij Tandheelkunde is dit er zelfs helemaal niet.

Om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren, wil asap dat er hogere eisen aan docenten worden gesteld. Zowel in hun Engelse taalvaardigheid als in hun didactische vaardigheden.

Na een jaar leggen we ook verantwoording af over de beloftes die we in onze tienpuntenlijst doen. Op onze website is een uitgebreide verantwoording te vinden van de tienpuntenlijst van vorig jaar. Zo beloofden we dat we ons hard zouden maken voor ruimere openingstijden van de UB en al aan het begin van het collegejaar verscheen op deze website een pleidooi om een Nacht van de UB te organiseren. Die kwam er, georganiseerd door de hele USR! Ook heeft asap met de USR veel dingen bereikt, zoals een prijsverlaging van de Reftermaaltijden en de USR heeft het CvB verzocht om de vak- en tentameninschrijving aan elkaar te koppelen.

Wij hebben sinds onze oprichting niet stilgezeten. asap staat voor andere medezeggenschap: scherp, betrokken en transparant. Iedere mening telt. asap maakt zich hard voor jouw belang, maar gaat altijd de dialoog aan, zowel met andere partijen als met de bestuurders van de universiteit. Wij doen concrete voorstellen en kunnen worden afgerekend op onze Tienpuntenlijst. Stem daarom asap!

Esra Hageman

Lees ook waarom je op AKKUraatd moet stemmen.