Uit de Oude Doos: Siam en het fietsenrek

Iedere twee weken rakelt ANS herinneringen op door een artikel uit de archieven te plukken. Deze week in de nostalgische rubriek: de fietsenblokkade van Siam

Studentenfractie Siam leek als vanouds een anoniem jaar door te maken, tot fractievoorzitter Mark Thewissen vorige week plots met een aantal opmerkelijke uitspraken kwam op ANS-Online. De partijleider ziet geen toekomst meer voor zijn partij en wil waarschijnlijk verder met Siam 2.0, of zoiets.

'Siam heeft de laatste jaren vooral bekend gestaan als de partij waar studentbestuurders makkelijk een plek op de lijst konden krijgen na hun bestuursjaar', zo vertelde hij ons. Zou ANS enige bijdrage hebben gehad in die - volledig terechte - beeldvorming? Nee, vast niet. Wij publiceerden alleen onschuldige stukjes zoals onderstaande, in de Deze Maand Niet van oktober 2005. Een verbaasde ANS-redacteur vond het kantoor van Siam, toen nog onze buren, geblokkeerd door een stapel fietsenrekken. De lijsttrekker van dienst deed niets anders dan een paar van zijn fractieleden bellen, om vervolgens de barricade te laten zijn voor wat het was. Deze bleef vervolgens nog ruim een halve week staan. Zoveel belang hechtten de actieve medezeggenschappers blijkbaar niet aan hun kantoorruimte.

Wie trouwens nog twijfels heeft of het einde van Siam daadwerkelijk nabij is: in mei vorig jaar kwamen de pluchebeesten ons als goede grap een pak Knorr Kip siam brengen. Kijk op de foto hiernaast eens naar de uiterste houdbaarheidsdatum van het Thaise gerecht. Toeval of een profetisch inzicht?

Lees hieronder de Deze Maand Niet uit de ANS van oktober 2005

 

Deze Maand Niet

Rechts besteedt kleine klusjes liever uit. Zo moet Maarten "geen gezeik dump" Dijk van SIAM (wie?) ook hebben gedacht, toen hij oog in oog stond met een barricade van fietsenrekken voor het partijkantoor. Hij beantwoordde de ludieke actie door wat mensen op te bellen en vervolgens weg te fietsen. Flauw hoor. Misschien is Studenten Inactieve Medezeggingsschap dan toch een betere naam? Overigens was deze baldadigheid tegen het etablissement vrij nutteloos, de dames en heren van SIAM waren de hele dag in geen velden of wegen te bekennen.