Nieuwe hype op Facebook

De '... is racistisch' Facebookpagina's schieten als paddestoelen uit de grond. De meest bekende van deze pagina's is Pietitie, deze pagina bereikte binnen twee dagen meer dan 2 miljoen likes. Op het moment van schrijven zijn het er zelfs bijna 2,1 miljoen.

De meest aansprekende pagina voor Nijmeegse studenten is toch wel 'Blackboard is racisme'. De makers van de pagina schrijven: 'De betiteling "black" i.c.m. een slecht functionerend onderwijsplatform is niet van deze tijd!' Ze stellen voor om als 'Board' verder te gaan. Ze zijn overigens ook blij met onze eerdere berichtgeving over het onderzoek van de USR naar een mogelijk alternatief voor BlackBoard.

 

 

Delftse studenten zijn tot de conclusie gekomen dat de 'Witte week', de week voor de tentamens aan de TU Delft racistisch is. Natuurlijk worden op de pagina de nodige andere voorbeelden genoemd van andere mogelijk racistische bedoelingen.

 

 

Dat een 'witte kerst' racistisch is, kon natuurlijk niet onopgemerkt blijven. Ook daarom is hier een Facebookpagina voor gemaakt. Om alles te relativeren is er een algemene pagina: 'Alles is racistisch en moet weg'

Kortom er is genoeg om te liken en je mening er tegen uit te spreken.