Plan voor deeltijders blijft en Halbe misschien ook

Het plan voor deeltijders blijft en Halbe heeft wel zin in nog een termijn als staatssecretaris. Dat liet hij weten tijdens het hbo-discours, onder leiding van voormalig burgemeester van Nijmegen en huidig voorzitter van de hbo-raad Thom de Graaf.

Zijlstra, die als nummer zeven op de kieslijst van de VVD staat geposteerd, gaf toe trots te zijn op de prestatieafspraken die hij met universiteiten en hogescholen maakte en dat het plan voor deeltijders niet wordt teruggedraaid. Deeltijdstudies worden privaat, maar niet duurder volgens de staatssecretaris. Volgens hem zijn onderwijsinstellingen prima in staat om een redelijke prijs vast te stellen voor de deeltijdstudies. De kans is groter dat de langstudeerboete wordt teruggedraaid, Zijlstra gaf toe dat 'alles kan in de politiek'. Zelf heeft hij er in ieder geval nog zin in. Op de vraag of hij wilde blijven merkte hij op: 'ik zeg geen nee, moet ik eerlijk zeggen.'

Nou Halbe, wij hopen dat je blijft hoor. Niet vanwege je desastreuze beleid, maar vanwege het feit dat we het photoshoppen van plaatjes met jou voor een brandend Erasmusgebouw nog lang niet zat zijn.