Ruim 8500 eerstejaars voor studentenverenigingen

Studentenverenigingen door het hele land mogen dit jaar 12 procent meer eerstejaars verwelkomen, in totaal meldden 8500 studenten zich aan. Dit meldt de Landelijke Kamer voor Verenigingen (LKvV). Dit aantal is het grootste sinds 2009 en heeft betrekking op de 48 studentengezelligheidsverenigingen die aangesloten zijn bij deze overkoepelende organisatie.

Het stijgende aantal aanmeldingen voor het Hoger Onderwijs is hier mogelijk een aanleiding voor, mede door de dreiging van het leenstelsel. In augustus van dit jaar waren de vooraanmeldingen voor het Hoger Onderwijs al 6 procent meer dan in 2012.

De LKvV stelt dat bovendien steeds meer studenten inzien dat een studentenvereniging erg nuttig is bij het zoeken naar een baan op de krappe arbeidsmarkt. Jan van ’t Westende,voorzitter van de LKvV: 'Studenten willen zich naast hun studie verder ontwikkelen en studentenverenigingen bieden bij uitstek deze optie.'

Ook in Nijmegen kregen de verenigingen twee jaar op rij een groot aantal inschrijvingen binnen. Zowel roeivereniging Phocas als gezelligheidsvereniging Ovum Novum behaalden dit jaar een recordaantal.