CDA grote winnaar studentendebat

Het CDA is volgens de bezoekers van het gisteravond georganiseerde studentendebat de grote winnaar. De Christendemocraten waren volgens 62 procent van de bezoekers de beste, D66 volgde op gepaste afstand met 14 procent van de stemmen. VVD en SP deelden de derde plaats met ieder ruim 9 procent.

Naast de vraag die werd gesteld over wie de beste debater van de avond was, werd gevraagd op welke partij de student wilde stemmen vóór het debat en op welke partij een stem zou worden uitgebracht na het debat. D66 bleek aan het eind van de avond de grootste met 40,15 procent van de stemmen. De Nijmeegse Fractie kreeg slechts één stem. De SP, de PvdA, de VVD en het CDA bleven binnen drie procentpunt van elkaar. Zij scoorden tussen de 9,49 en 12,41 procent van de stemmen.

GroenLinks leed het grootste verlies. Waar het aan het begin van de avond nog kon rekenen op 26,6 procent van de stemmen, kelderde dit na het debat tot 16,1 procent. Ondanks deze daling bleef de partij wel de op-één-na grootste. Geen enkele student stemde op GroenLinks of de Nijmeegse Fractie als winnaar van het debat.