Nijmegen komt op nachtnet

De kogel is door de kerk: Nijmegen wordt aangesloten op het nachtnet. De provincie Gelderland moest als laatste akkoord gaan met de nachttreinen. Een commissie van de Provinciale Staten bleek gisteren met een meerderheid voor het plan te zijn, waarmee duidelijk is dat er eind 2014 nachttreinen zullen rijden.

Eind februari berichtten wij al dat de NS plannen had om nachttreinen van en naar Nijmegen te laten rijden op vrijdag- en zaterdagnacht. Louis de Mast, woordvoerder van DWARS Nijmegen is tevreden met het besluit: 'We hebben samen met andere politieke jongerenorganisaties hard gestreden voor aansluiting op het nachtnet. De inzet was om treinen tot laat in de nacht te laten rijden en dat gaat in ieder geval de komende drie jaar gebeuren. Daarna wordt de pilot geƫvalueerd.'

Op vrijdag 19 december 2014 zal de eerste nachttrein tussen de randstad en Nijmegen rijden. Dit betekent ook goed nieuws voor bezoekers van Doornroosje: die hoeven niet langer na het concert met hun jas onder de arm richting de trein te sprinten om de laatste intercity te halen.