StufiRecht wil 'fysieke actie'

De makers van StufiRecht Nijmegen brengen u naast een Facebookpagina: een enquête. De afgelopen weken heeft StufiRecht studenten op de campus ondervraagd naar hun mening over het leenstelsel. De uitslag is een hele grote verrassing: 93 procent van de 580 geënquêteerde studenten is tegen het leenstelsel.

Uit de enquête van StufiRecht blijkt dat zeventig procent van de studenten wel actie wil ondernemen tegen het leenstelsel, maar velen geven aan dat dit wel iets kleins moet zijn. Het liken van een Facebookpagina of het tekenen van een petitie zijn voorbeelden van deze kleine gebaren. StufiRecht roept alle studenten op toch lijfelijk in actie te komen tegen het leenstelsel en naar het Malieveld af te reizen op vrijdag 14 november. 'Demonstreren heeft zin', laat de Nijmeegse actiegroep weten.

De acties van StufiRecht zelf laten nog op zich wachten, de Nijmeegse campus hangt nog niet vol met spandoeken en posters tegen het leenstelsel. Mochten ze het Malieveld vol willen hebben met Nijmeegse studenten, dan is er nog flink werk aan de winkel. Gewapend met enkel een Facebookpagina gaan we de basisbeurs voor de toekomstige studenten niet veiligstellen.