Inschrijven nieuw SSHN-complex bijna van start

Het nieuwe SSHN-complex boven het nieuwe Doornroosje is nog steeds onbewoond, maar er zit schot in de zaak. Vanaf donderdag 16 oktober kunnen studenten zich in viertallen inschrijven voor een kamer in de nieuwe studentenflat.

In totaal kan Talia 347 mensen van een dak voorzien. Voor reguliere studenten zijn 192 woningen gereserveerd, verdeeld over 48 appartementen. De overige 155 kamers gaan naar internationale studenten die kort in Nijmegen verblijven. Een deel van deze kamers voor buitenlandse studenten, 43 kamers verdeeld over 12 appartementen, wordt tot juli 2015 verhuurd aan de normale Nijmeegse student via het wekelijkse woningaanbod.

Voor degene die denken, 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt', heeft SSHN een kleine tegenvaller in petto. Van de 48 appartementen voor reguliere studenten, is de helft gereserveerd voor de huidige bewoners van andere SSHN-panden. Op deze manier wil SSHN de doorstroom binnen haar eigen panden stimuleren. Groepen met de langste woningduur worden het eerst geplaatst, gevolgd door groepen met minder inwonende SSHN-tijd. De overige 24 appartementen gaan naar studenten met inschrijftijd bij de studentenhuisvester, waarbij de opgetelde inschrijftijd van de groep van vier bepalend is of de groep een appartement krijgt toegewezen.

Wanneer de studenten intrek kunnen nemen in Talia is nog onbekend. De verwachting is dat de definitieve oplevering op 1 december zal zijn, een paar maanden later dan gepland, maar dat betekent niet dat je dan meteen het nieuwe SSHN-pand mag bewonen. Om enorme drukte op het stationsplein te voorkomen, verhuizen de studenten in fasen.