Treintijden nachtnet vallen tegen

In maart van dit jaar berichtte ANS over de aansluiting van Nijmegen op het nachtnet van de NS. Destijds gaf DWARS Nijmegen, de Nijmeegse jongerenpartij van GroenLinks, aan in te zetten op treinen die tot laat in de nacht tussen de Randstad en Nijmegen rijden. Inmiddels zijn de tijden bekend en blijken deze tegen te vallen.

De reisplanner van NS geeft aan dat vanaf vrijdag 19 december, wanneer Nijmegen officieel wordt aangesloten op het nachtnet, de laatste trein van Utrecht naar Nijmegen al om 01.57 uur vertrekt. De missie om de treinen aan te laten sluiten op een geslaagd avondje stappen, lijkt dus enigszins gefaald. Annet Glas, voorzitter van DWARS Nijmegen, zegt teleurgesteld te zijn in de tegenvallende treintijden: 'Het is spijtig dat de NS deze pilot niet groter heeft opgezet. Een laatste trein die vertrekt om 01.57 uur sluit niet aan bij het moderne uitgaansleven. Doordat de NS inzet op deze eindtijd, is de kans groter dat reizigers alsnog vroeger weg moeten bij evenementen.'

Met de beperkte vertrektijden, lijkt de NS studenten wederom te hinderen in hun concertbezoeken en uitgaansleven. Of de treintijden zullen worden uitgebreid, is nog onduidelijk.