Verdwijning Heyendaalshuttle doet stof opwaaien

Het bericht over het verdwijnen van de Heyendaalshuttle heeft opschudding veroorzaakt. De Nijmeegse SP besloot een brief met vragen naar het College van Burgemeester en Wethouders te sturen over de toekomst van lijn 10.

Volgens fractielid Tatum Postema is de Heyendaalshuttle, een laagdrempelige ov-verbinding tussen het station en de campus, onmisbaar. 'De Heyendaalshuttle zit nu rond college-uren al propvol. Deze lijn schrappen is ronduit verbijsterend.' De SP vraagt het College of zij van het schrappen van de Heyendaalshuttle op de hoogte waren, of Breng haar voornemens kenbaar had gemaakt en indien zij dit deden, hoe het College hierop heeft gereageerd.

ROOD, de jongerenafdeling van de SP, gaat aankomende week gebruikers van de lijn ondervragen via een enquĂȘte.

De Stadsregio wil niet telefonisch reageren, maar heeft aangegeven later op de dag schriftelijk te reageren. Wordt vervolgd.

Update: donderdag 11 december, 13.50 In het persbericht gaat de Stadsregio Arnhem Nijmegen alleen in op de verhoging van de bustarieven. Alleen de incidentele reiziger zal meer per kilometer gaan betalen, voor abonnementen geldt de tariefsverhoging niet. Opvallend genoeg gaat de Stadsregio niet in op het bericht over de verdwijning van de Heyendaalshuttle.