College zoekt voorzitter

Roelof de Wijkerslooth, voorzitter van het College van Bestuur van de RU, gaat per 1 juni 2012 met pensioen. Dat heeft hij op de nieuwjaarsbijeenkomst officieel bekendgemaakt. Het is nu aan de RU om op zoek te gaan naar zijn opvolger.

Eerder deden geruchten de ronde over een mogelijke opvolging door Guusje ter Horst. De universiteit ontkent alles.

Inmiddels staat er een vacature uit voor de functie. Een korte profielschets geeft de kwaliteiten waaraan een nieuwe De Wijkerslooth zal moeten voldoen weer. In de eerste plaats moet de nieuwe voorman natuurlijk beschikken over uitgebreide ervaring met bestuur, wetenschap en (inter)nationale ontwikkelingen. Ook moet een kandidaat in het bezit zijn van goede communicatieve vaardigheden en een sterk netwerk. Ten slotte moet hij, dan wel zij, de ‘academische wereld weten te inspireren’.

Er worden dus heel wat eisen gesteld aan de nieuwe voorzitter. ANS vraagt zich af of er ook wederom gezocht wordt naar iemand die de universitaire media kortwiekt en belangrijk nieuws in de doofpot stopt. Te hopen is dat er deze keer onder ‘communicatieve vaardigheden’ ook openheid naar buiten toe gerekend wordt.

Ook geïnteresseerd in een bruut hoog salaris en zie je in jezelf een goede vervanger voor De Wijkerslooth? Reageer dan hier op de vacature.