[#RUkiest] AKKUraatd voert campagne op uiterlijk

In het USR-debat dat gisteren werd gehouden op de Bètafaculteit werd al duidelijk dat de drie partijen moeite hebben om een inhoudelijk debat te voeren. De verschillen werden nauwelijks duidelijk en er ontstond vooral discussie over de vorm van de verkiezingsprogramma's. Dat USR-lid namens asap Mark Buck duidelijk liet blijken het verkiezingsprogramma van concurrent Siam niet te hebben gelezen, maakte dat een inhoudelijke discussie nog moeilijker werd. Het campagneteam van AKKUraatd doet er nu nog een schepje bovenop door het uiterlijk van een van de kandidaten in te zetten om stemmen te winnen.

De ontzettend gephotoshopte poster van nummer 5 op de lijst van AKKUraatd, Merle Bonefaas, werd zondag al opgemerkt, terwijl de posters vandaag pas worden opgehangen. Vanmorgen vroeg ru.nl/nieuws (hier zonder slotje) de 22-jarige rechtenstudente om commentaar op de vroege aandacht voor de verkiezingsposter. Voor het campagneteam van AKKUraatd aanleiding om een slaatje te slaan uit de looks van Bonefaas. Je kunt vanaf nu namelijk een glossy poster winnen voor boven je bed. Dan weet het arme meisje tenminste ook waarom ze op die lijst staat.

Studenten weten vaak al niet waarom ze moeten stemmen voor de universitaire verkiezingen en de opkomstcijfers zijn nu niet bepaald om over naar huis te schrijven. Als dit het niveau van de campagne gaat worden, kunnen er ernstige vraagtekens worden geplaatst bij de legitimiteit van de toekomstige Universitaire Studentenraad. Dus, jongens, neem die campagne alsjeblieft serieus. Als je wil dat studenten de universitaire medezeggenschap serieus nemen, doe dat dan ook met de verkiezingen, je eigen kandidaten en je concurrenten.