Binnenkort een supermarkt op de campus?

De campus moet over niet al te lange tijd een supermarkt hebben. Dat adviseert een werkgroep onder leiding van rector magnificus Bas Kortmann. Niet alleen de studentenraad is enthousiast, ook het Facilitair Bedrijf (FB) ziet het wel zitten.

De aanbeveling komt van een werkgroep die afgelopen zomer is opgericht. Zij kreeg als taak mee om na te gaan hoe studenten gemotiveerd kunnen worden langer op de campus te blijven. Naast de rector en enkele beleidsmakers, waren ook studenten en personeel vertegenwoordigd. Jip Mennen, voorzitter van de USR: 'In de werkgroep hebben we over van alles gesproken, dat document wordt binnenkort openbaar. Een van de aanbevelingen is inderdaad om een supermarkt op de campus te realiseren. Het Facilitair Bedrijf onderzoekt nu de mogelijkheden.'

Waar de supermarkt moet komen, is nog onduidelijk. Gedacht wordt aan de zijkant van het Huygensgebouw, maar het is ook nog een optie om de supermarkt centraler op de campus te huisvesten. De winkel zou een klein assortiment moeten gaan aanbieden, gericht op studenten. Daarnaast is het idee om ook magnetrons in de zaak te plaatsen, zodat net gekochte magnetronmaaltijden opgewarmd kunnen worden. De Spar University op de Rotterdamse campus vormt een inspiratiebron voor de Nijmeegse plannen.