Informatieweek 'Wat zijn de plannen?' volgende week van start

Aankomende maandag 9 maart bundelen de verschillende studentenraden hun krachten en trapt de actieweek voor de website Wat zijn de plannen? af. De week is bedoeld om studenten op de hoogte te brengen van de vele veranderingen in het hoger onderwijs en ze daarnaast bewust te maken van het bestaan van de informatieve site.

Het internetplatform is een initiatief van onder andere de Universitaire Studentenraad (USR) en Dienst Studentenzaken. De RU-student kan er terecht voor bijvoorbeeld informatie over de komst van het leenstelsel en wat er hierdoor zoal voor studenten verandert, maar ook voor zaken zoals het Bindend Studieadvies en het volgen van een pre-master. Mark Vlek de Coningh, voorzitter van de USR, vindt het belangrijk dat er meer studenten naar de website worden getrokken: 'Zeker nu het leenstelsel realiteit is, is het belangrijker dan ooit te voren dat studenten op de hoogte zijn van de maatregelen.'

De RU lijkt fan te zijn van actieweken. Naast de te verwachten voorlichtingen over bachelors en masters, startte deze week de Radboud Career Week - voor de nodige loopbaanoriƫntatie - en organiseert de internationale afdeling van de RU tweejaarlijks Radboud Beyond Borders, met informatie over buitenlandstudies. Alsof dat nog niet voldoende is, staat in april de zogeheten Groene Week op de planning, waarin 'een schoon milieu en een leefbare wereld' centraal staan.