asap lanceert app als campagnestunt

De studentenverkiezingen zijn weer van start: vier dagen lang proberen de studentenpartijen je ervan te overtuigen dat ze je stem waard zijn door ludieke acties te organiseren en je te voorzien van ontzettend veel informatie. Een van deze ludieke acties is de asapp, een app die studentenpartij asap heeft opgericht.

'Het tweede punt op onze lijst is "Betere communicatie: tijd voor de RU-app"', aldus Roel Gremmen, fractievoorzitter van asap. 'Met deze app willen we de communicatie met onze achterban verbeteren door informatie over onze tienpuntenlijst en onze kandidaten te geven - ook in het Engels. Na de verkiezingen willen we de asapp blijven gebruiken om studenten op de hoogte te houden van wat er speelt binnen de Universitaire Studentenraad (USR).'

Beter communiceren met de eigen achterban is niet het enige doel van de app: asapp dient als voorbeeld voor de RU. 'Een student heeft deze app voor ons gemaakt. In totaal zijn er drie mensen mee bezig geweest en kostte het 150 euro.' Een RU-app lijkt dus verre van onmogelijk. De studentenpartij helpt de universiteit alvast een handje: zo zou je via een RU-app je cijfers, rooster, Blackboard-pagina en het Refter-weekmenu moeten kunnen inzien.

De Google Playstore geeft aan dat de app pas tien keer is gedownload, desalniettemin is het een goed initiatief om de RU een spiegel voor te houden.