Pietpraat

Dames en heren, dit wordt by far mijn leukste column ooit, want er zitten plaatjes bij. Nou ben ik zelf niet zo’n artistiek wonder dus moet ik er eerlijkheidshalve bij zeggen dat het kleurplaten zijn die ik voor de gelegenheid vakkundig heb ingekleurd. Maar dat mag de pret niet drukken.

Dit lumineuze idee kwam tot mij toen ik me weer eens goed kwaad liep te maken over de hedendaagse maatschappij. De keiharde oorlog tegen de negerzoen mag dan officieel gewonnen zijn -en toch noemt iedereen het nog negerzoen-, het Comité Gelijke Behandeling, uitsluitend bevolkt door bakfietsmoeders, mislukte journalisten en ander zielig volk, heeft een nieuwe strijd gevonden. Zwarte Piet. Sorry hoor, maar van Zwarte Piet blijf je af. Dus in al mijn woede besloot ik in plaats van kittens te schoppen en zakken pepernoten in een emotionele vreetbui te verorberen, de maatschappij een voorproefje te geven van hoe hun maatschappelijke Piet eruit zou zien.

Allereerst wordt Piet blank, een goede, Hollandse jongen met blozende appelwangetjes en blonde lokken, want het is niet racistisch om de grote groep huidige zwarte pieten te vervangen voor witte. Sinterklaas wordt uiteraard vervangen door een donkere versie van zichzelf met Barack Obama-achtige allure. 'Can we deliver the presents my happy Dutch white Pete’s?' 'Yes we can!'

Daarnaast is het tijd om afstand te doen van al die onverantwoordelijke hobby’s die de huidige Pieten bezigen. Elvispiet? Weten die brave kijkbuiskoters wel dat Elvis dood is gegaan aan een overdosis? WegwijsPiet? Sinterklaas heeft tegenwoordig net als papa een TomTom in de auto, en net als papa last van de recessie dus er moet ruimte komen in het personeelsbestand. Weg met Wegwijspiet.

Het wordt tijd voor de Kabinetpiet, die in overwegend blauw en paars kinderen uitlegt dat ze dit jaar helemaal geen cadeautjes meer krijgen omdat papa en mama hun zorgverzekering onbetaalbaar wordt.

En wat dacht je van Duurzaamheidspiet? Als je dan toch cadeautjes krijgt moet je weten dat daarvoor een heel oerwoud tegen de vlakte is gegaan en Oerang-Oetang baby’s op nare wijze om het leven zijn gekomen. Oh, en het cadeaupapier moet ook bij het oud papier.

Of de Holebipiet? Uiteraard mogen de holebi’s niet vergeten worden want ook al vinden kinderen het totaal oninteressant waar ze later mee in bed belanden, je kunt niet vroeg genoeg beginnen met ze bekend maken met alle specifieke seksuele voorkeuren die er op de liefdesmarkt te vinden zijn. Onwetendheid werkt namelijk pesten in de hand.

De Stufipiet is een guitig jong kereltje dat bij alle (stoute) studenten de stufi komt ophalen in plaats van brengen en als je het echt te bont hebt gemaakt neemt hij ook je OV mee.

Als laatste is daar de Omapiet. Dat zijn twee minderheden in één (ik had niet meer kleurplaten dus moest creatief zijn). Aangezien ze niet meer op daken kan klimmen, en nooit zo goed heeft geklommen als haar mannelijke tegenhanger, is ze voornamelijk lastig en kost ze de rest van de Pieten geld. Al met al, als we dachten dat Sinterklaas tegenwoordig nog gewoon een gezellige familieaangelegenheid is dan hebben we het goed mis. Net zoals dat die onzinverhalen die mij vroeger verteld werden gebaseerd zijn op leugens, bedacht door racistische mensen die de waarheid willen verdoezelen. Zwarte Piet is helemaal niet zwart omdat het een schoorsteenvegertje is. En kinderen zullen de waarheid weten ook!

Meer Mensenkinderen lezen? Kijk dan hier.