De nieuwe commissaris PR

Het sneeuwde en het vroor dat het kraakte. Mijn voeten knisperden in de net gevallen sneeuw toen ik met grote passen langs een door tl-buizen verlicht kantoor liep. De ruimte was kaal. Er stonden slechts twee stoelen en een tafel, die verried dat hier vaker grotere groepen bijeenkwamen. Zo niet nu. Slechts twee overduidelijk geverfde blondines waren in een afstandelijk gesprek verwikkeld. De één zag er zenuwachtig uit en probeerde met overdreven handgebaren haar woorden kracht bij te zetten. De ander bestudeerde koeltjes haar gesprekspartner en schreef af en toe mee op een maagdelijk wit schrijfblok. Ze waren vast net begonnen.

Sara herinnerde direct de waarschuwingen van haar voorgangers. Deze gesprekken waren onafhankelijk van het weer al tenenkrommend. Bovendien was het al haar derde vandaag. Sara had alle gesprekken vandaag gepland om er maar in één keer van af te zijn. De vraag wat het meisje tegenover haar studeerde stelde ze niet meer. Ze zag het al: Bedrijfskunde. Dat was een pluspunt, een studiegenoot. Hobby’s, dat vond Sara veel interessanter. De vorige twee uur had ze naar aanleiding van die vraag ook kunnen vullen met bespiegelingen over de nieuwe voorjaarscollectie van de H&M. Op die manier kon ze de sollicitatiegesprekken toch nog nuttig maken. Wie haar zou opvolgen als commissaris PR, daar kon ze niet wakker van liggen. Interesse in het verzorgen van internationale stages ontstond toch wel vanzelf in die uren tussen het patiencen en het checken van de partypics op Nultweevier door.

Ik keek naar het zenuwachtige meisje. Ze leek zich steeds meer op haar gemak te voelen en haar verwrongen glimlach maakte plaats voor gepassioneerde blikken in haar ogen. Ze leek een interessante visie op de toekomst te hebben, waarmee ze het gesprek bijzonder levendig wist te houden. Ik hield van gepassioneerde studenten die zich inzetten voor het academisch klimaat.

Sara pakte haar agenda erbij. Ze streepte haar bestuursvergadering van volgende week dinsdag door en vroeg: ‘Heb je zin om komende dinsdag mee te gaan shoppen?’ De nieuwe commissaris PR glimlachte.