Broodje Bal - WE CANTEENspecial: Ambacht

In een wanhopige zoektocht naar vers voedsel laat de Refter een week lang diverse bedrijven aan studenten serveren. Tijdens de WE CANTEEN proefweek schuift ANS aan en prikt ze een vorkje mee. Deze keer: Ambacht

Bedrijf Ambacht

Voedsel Pasta's zonder schuldgevoel

Prijs 6 euro

Smaak Eerlijk: heerlijk

Hoeveelheid Kindermenu

Eindoordeel 6

Cateraar en eethuis Ambacht gaat er prat op vooral duurzame producten uit de regio te gebruiken. Wil je met een goed gevoel je prakkie nuttigen ben je hier dus aan het goede adres. Er is keuze uit twee pasta's, een vlezige en een vegetarische variant. De Italiaanse lekkernij wordt voor je ogen klaargemaakt met verse groenten en kruiden. De vriendelijke medewerker gaat niet bepaald scheutig met de lepel om: nadat hij iets te veel penne heeft opgeschept, laat hij secuur twee buisjes weer in de pan glijden voordat hij de afgemeten hoeveelheid op een plastic bordje kwakt. Ook met de hoeveelheden paddestoelen, parmezaanse kaas en rucola kauw je jezelf geen obesitas aan.

Is de prijs die op het kaartje staat dan misschien voor een dubbele portie? Nee hoor, er dient voor dit zielige hoopje echt zes pegels neergeteld te worden. Dat Ambacht uiteindelijk niet op een dikke onvoldoende uitkomt heeft alles te maken met de kwaliteit van het eten. Die doet je smaakpapillen gegarandeerd klapperen van genot.