Broodje Bal - WE CANTEENspecial: Wereldkoks

In een wanhopige zoektocht naar vers voedsel laat de Refter een week lang diverse bedrijven aan studenten serveren. Tijdens de WE CANTEEN proefweek schuift ANS aan en prikt ze een vorkje mee. Deze keer: Wereldkoks

Bedrijf Wereldkoks

Voedsel Vegetarische tajine

Prijs 4 euro

Smaak Droge korrel met lekkere linzen

Hoeveelheid Veredeld voorgerecht

Eindoordeel 6,5

What's in a name? Verwacht bij het kraampje van Wereldkoks geen zuurkool met worst of patatje oorlog. De gerechten hier worden bereid in de tajine, een mal Noord-Afrikaanse pannetje. Hoeveel stoofpot hier in past is bij de redactie niet bekend, maar gezien het magere bakje dat in onze handen wordt geschoven kan dat niet veel zijn. Even schieten onze ogen richting de Thomas van Aquinostraat, maar de muffige walm van de vegetarische boerenkool die ons uit de Refterkeuken tegemoet komt doet ons de tajinelepel gretig ter hand nemen.

Eerlijk is eerlijk: de linzenstoof met couscous is prima te nassen. Geen slechte deal voor 4 euro. Door de geringe hoeveelheid is een 7 echter te veel van het goede. Waarom er niet gretiger met de scheplepel wordt omgegaan is ons onduidelijk, wellicht hebben Marokkanen minder calorieën nodig. Jammer, anders zou dit een prima vervanging zijn voor de Refterprak. Je krijgt trouwens ook nog een hip Marokkaans houten lepeltje, dat dan weer wel.