Concurrentie op de campus?

Verkorte openingstijden, stijgende maaltijdprijzen en klagende studenten. Dit is kort samengevat het verhaal van de catering op de RU van het afgelopen jaar. Dat er iets moet gebeuren is duidelijk, daarom is er begin volgend jaar een proefweek waarin lokale ondernemers hun producten mogen aanbieden in de bijzaal van de Refter.

Het bedrijf achter de proefweek is YES WE CANTEEN, een cateringconcept opgezet door Maaike de Reuver en Charlotte van Leeuwen. ‘Het idee is dat lokale ondernemers de catering voor hun rekening nemen. Nu zit er vaak een bedrijf dat een monopoliepositie heeft, maar door de komst van verschillende aanbieders ontstaat er onderlinge concurrentie. Het aanbod zal onder andere groter en gevarieerder zijn’, aldus Van Leeuwen. Het idee is dat er tijdens de proefweek zo’n acht tot tien stands komen te staan die hun etenswaar aanbieden. Wat het aanbod wordt en wat voor soort eetkraampjes er komen te staan is volgens Van Leeuwen nog niet geheel duidelijk: ‘Daar hebben we de hulp van de Nijmeegse student voor nodig. Als zij aangeven graag vegetarisch, Surinaams of een bepaalde broodjes te willen hebben dan kunnen wij daar op inspelen.’ Het Facilitair Bedrijf is niet bereikbaar voor commentaar, maar het lijkt erop dat dit een eerste stap is richting concurrentie op de campus.

Van 4 tot en met 7 februari 2013 zal het project van start gaan. Ben jij zo’n eindeloos klagende Refterganger? Of wil je simpelweg je wensen doorgeven? Dan kun je hier terecht.