Verdwijnt de Heyendaalshuttle?

Studentenvakbond AKKU dreigt naar de rechter te stappen om de Heyendaalshuttle, lijn 10, te behouden. Vervoerder Breng (Hermes) wil namelijk de lijn opheffen of duurder maken omdat ze inkomsten uit de studentenkaart mis zouden lopen.

Vervoerders in Nederland krijgen geld vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ter compensatie van de gratis reizende studenten. Breng mag zelf bepalen waar zij dit geld aan uitgeven. Volgens Floor Albers van der Linden, voorzitter van AKKU, mag het niet zo zijn dat het bedrijf studenten opzadelt met hun problemen. 'Als een vervoerder zelf een rol speelt in de verdeling, moet hij ook de gevolgen dragen van het feit dat hij bij het verdelen heeft zitten slapen.'

Breng heeft volgens de studentenvakbond ook onvoldoende aangetoond dat het minder inkomsten krijgt uit de OV-studentenkaart. Bovendien krijgt Breng door een herverdeling van de regio meer geld toegewezen dan voorheen. Volgens Albers van der Linden kan de totale opbrengst van Breng zijn gestegen, maar toch wil het vervoersbedrijf lijn 10 schrappen of duurder maken.

AKKU is al in gesprek geweest met Breng over lijn 10, maar heeft nog geen reactie gekregen op hun voorstellen om de Heyendaalshuttle aantrekkelijker te maken. de studentenvakbond wil dat de opdrachtgever van Breng, de Stadsregio Arnhem Nijmegen, de tariefsverhoging of het schrappen van de lijn verbiedt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Update: woensdag 10 december, 15.38 uur De woordvoerder van Breng houdt zich graag buiten de discussie, volgens hem is de Stadsregio Arnhem Nijmegen verantwoordelijk voor de tarieven en diensten van de vervoerder.