Taart en toekomstplannen

Vandaag vergaderden de Universitaire Studentenraad (USR), Ondernemingsraad (OR) en het College van Bestuur (CvB) in de Senaatszaal over onder andere de toekomst van de RU. Er werd gestart met taart, dit is laatste keer met Kortmann als rector. ANS doet verslag van de belangrijkste studentenzaken die besproken zijn tijdens de 95e Gezamenlijke Vergadering.

De Radboud Summer School is geƫvalueerd. Met 257 deelnemers verspreid over 14 cursussen, is het zomerprogramma een succes te noemen en zal volgend jaar weer worden georganiseerd.

Het belangrijkste punt van de agenda is een presentatie van het Universitair Vastgoedbedrijf waarin de bouwplannen voor de komende zes jaar worden uitgelegd. Vooral TvA wordt stevig onderhanden genomen. Ten opzichte van de plannen die afgelopen jaar zijn gepresenteerd, is er niet veel veranderd (klik hier voor de plannen). Over het Erasmusgebouw wordt nog steeds nagedacht, dit gebouw raakt ook gedateerd maar er liggen nog geen concrete plannen.

Naar aanleiding van het opiniestuk in de introductie-ANS, informeert de USR of het CvB op de hoogte is van de slechte informatievoorziening naar studenten met een studiebeperking. Ook wil de raad weten of het CvB op korte termijn maatregelen neemt om de situatie te verbeteren. Kortmann vertelt dat het moeilijk is om de juiste informatie te leveren, omdat voor studenten met een functiebeperking maatwerk geleverd dient te worden. De navigatie op de website is verbeterd, maar studenten worden nog steeds doorverwezen naar de studentendecanen en dat zal zo blijven. Daar krijgt de student passende informatie voor zijn/haar situatie.

Wilma Philipse van de OR, stelt dat ook de medewerkers steen en been klagen over de nieuwe website en dat de navigatie door de site nog steeds niet goed is. 'Leuk een nieuwe website, maar niet zo een.' Gerard Meijer, de voorzitter van het CvB, meldt dat de problemen zo snel mogelijk worden verholpen. Het lanceren van de nieuwe website op 1 september was blijkbaar te vroeg.