Meer luxe koffie op de campus

De luxe koffie uit de nieuwe DE-automaat achterin de Refter blijkt gewild. Ook de lounge van de Universiteitsbibliotheek (UB) gaat uitgerust worden met de nieuwe koffiemachine.

'De doelstelling is om de DE-machine nog voor de kerst in de lounge van de UB te plaatsen', vertelt afdelingshoofd Retail en Catering van het Facilitair Bedrijf, Anton van Looijengoed. Zo is de duurdere koffie ook in het weekend te verkrijgen, de Refter is namelijk alleen doordeweeks geopend. Sinds de plaatsing van het nieuwe apparaat begin september in de Refter, drinken studenten en medewerkers op de universiteit blijkbaar meer koffie. De zwarte drab uit de rode machines wordt wel iets minder gedronken, maar dat staat niet in verhouding met wat uit de shiny koffiemaker wordt gehaald.

Een nadeel aan de machine voor luxe-liefhebbers is dat niet alle passen erop werken, alleen kaarten van ING en ABN-AMRO werken op de automaat. Bij de kassa van de Refter zijn gratis kaarten te verkrijgen waar je zelf krediet op kan zetten via de DE-website. Het kost wat extra moeite en geld, maar dan heb je wel kwalitatief betere koffie.